Мере заштите здравља!

Сви чланови Стонотениског савеза Србије су дужни да се приликом одржавања такмичења придржавају мера за сузбијање и заштиту од ширења заразне болести COVID-19.

Приликом организације предстојећег завршног турнира супер лиге, СТСС ће ограничити број публике како би била обезбеђена физичка дистанца међу присутним. Молимо све заинтересоване да пошаљу захтев за улазнице на e-mail office@stss.rs. Без улазнице неће бити могућ улаз. Клубови чије екипе учествују на турниру ће добити одређен број улазница за своје чланове.

По тренутно важећим мерама, забрањено је окупљање више од 500 људи у затвореном  простору,  уз обавезно физичко дистанцирање од минимум 1 метар. У затвореном простору је препоручено ношење маски.

Сви спортисти су дужни да на такмичење дођу у спортској опреми,  тако да нема потребе за коришћењем свлачионице. Сви спортисти могу да користе само сопствена средства за личну хигијену и боце за воду. Ствари се држе у сопственој торби.

Одговорно лице клубова је дужно,  у случају сумње да неки члан клуба има симптоме болести (повишена температура, кашаљ, краткоћа даха и отежано дисање), да без одлагања препоручи да се то лице одмах јави надлежном дому здравља.

У случају да се код било ког спортисте или тренера појаве симптоми, такмичење се прекида.

Детаљне мере из одлуке владе РС су у прилогу.

Mere iz Odluke o proglasenju bolesti COVID 19