Обавештење за клубове који раде са младим играчима

Поводом коментара и информација о топ турнирима за млађе категорије објављеним на друштвеним мрежама, молим вас да пратите информације о одлукама надлежних републичких органа, које објављује СТСС. Све уредбе и наредбе Владе Републике Србије које се односе на спортске активности су објављене на сајту СТСС.

Одредбе у одлукама Владе и Кризног штаба, којим се дозвољавају скупови са одређеним бројем присутних не значе да је одржавање такмичења дозвољено. У Министарству омладине и спорта је дата усмена препорука да се сва такмичења за децу откажу, а да за сениорска такмичења треба да сачекамо дозволу. Mолимо све да имају у виду да у овом тренутку не постоји дозвола Кризног штаба и Владе за одржавање спортских такмичења у затвореном простору, ни за сениоре, ни за млађе категорије. Стога, СТСС не може да донесе одлуку о организацији такмичења за млађе категорије играча, а календар лигашких утакмица ступа на снагу под условом да стигне дозвола за одржавање такмичења у затвореном простору. СТСС је све време  у сталном контакту са надлежним Министарством омладине и спорта и очекујемо одлуку ускоро.

СТСС је примио један број захтева родитеља да се дечја такмичења одрже, али такође, постоји и захтеви да се све откаже. Одлука о лигашким такмичењима је условљена претходном дозволом МОС.

О свакој новој одлуци, СТСС ће, као и до сада, објавити информацију на својој интернет презентацији.

Стонотениски савез Србије