Обавештење о такмичењима!

Члановима СТСС,

Као што сте упознати у претходним информацијама, гранским савезима су достављене препоруке и инструкције за наставак тренажног процеса. Ово значи да стонотениски клубови могу да организују тренинге, уз придржавање прописаних мера.

Републички кризни штаб и Министарство омладине и спорта нису донели одлуку, или препоруке, о одржавању спортских такамичења, а добили смо и усмену информацију да одржавање такмичења у овом тренутку није дозвољено, те стога СТСС не може да донесе адекватне одлуке, осим евентуално одлуку о дефинитивном прекиду такмичарске сезоне 2019/2020.

С обзиром на то да је на топ турнирима и екипним првенствима могуће присуство више од 50 особа, што тренутно није дозвoљено,  ИО СТСС може донети одлуку да се топ турнири, екипна првенства и првенство СТСЦС не играју у овој сезони, то јест да се дефинитивно откажу.

С обзиром на то да нам је циљ и приоритет да се такмичења одрже (бар лигашка такмичења), СТСС ће сачекати  дефинитивне одлуке надлежних органа o такмичењима, тако да ће одлука о такмичењима и календару бити донета тек након коначне одлуке надлежних органа РС.

Уколико одржавање такмичења буде дозвољено, оквирни термин за наставак лига је 10. јун. Календар такмичења ће бити објављен на овој страни.