Преминуo Владета Павасовић

Преминуо је Владета Павасовић, један од најбољих стонотенисера са ових простора. Рођен је 1937. године у Београду и од почетка своје стонотениске каријере је био члан СТК “Партизан”, са којим је четири пута био екипни првак Југославије. Био је више пута члан стонотениске репрезентације Југославије, а по два пута је био учесник светских и европских првенстава. Након што је престао да се активно бави спортом, посветио се академској каријери, такође изузетно успешно. Дипломирао је и докторирао на Технолошком факултету и постао редовни професор на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду.

Владета је играо стони тенис у време великих југословенских играча. Такмаци су му били Харангозо, Долинар, Вогринц, Грујић, Марковић, Габрић и други. Свој највећи лични спортски резултат је постигао на првенству Југославије 1962., уласком у полуфинале појединачног турнира и финале парова. На југословенским ранг листама је дуго био међу 10 најбољих.

После завршетка такмичарске каријере остао је у стоном тенису и био члан управе стонотениских клубова “Партизан” и “Црвена звезда”, којима је својим знањем и контактима помагао да обезбеде средства за такмичења и тренинге. У једном мандату Владета Павасовић је био председник стручне комисије Стонотениког савеза Југославије.

Стонотениски савез Србије изражава искрено саучешће породици и пријатељима Владете Павасовића.

с десна на лево: Владета Павасовић, Франо Кршић, Војислав Марковић