Илија Лупулеску председник СТСС!

Илија Лупулеску је изабран једногласно за новог председника стонотениског савеза Србије!

На ванредној изборној седници је било присутно 113 делегата клубова из свих делова Србије. Илија Лупулеску је изложио смернице рада из свог програма и добио поверење да води СТСС у наредне 4 године.

За чланове извршног одбора скупштина је изабрала Предрага Ничића (подпредседник), Предрага Матковића, Драгана Ђорђевића и Ђорђа Пејака. Илија Лупулеску је за чланове извршног одбора именовао Дана Фрацилеа, Дмитра Мајсторовића, Сању Поповић и Звонимира Бритку.

За чланове надзорног одбора су изабрани Олга Павловић, Сниша Стојшин и Душан Цвејић (председник).

За дисциплинског судију СТСС је изабран Горан Чимбуровић.

Извршни одбор је за генералног секретара СТСС изабрао Предрага Милићевића.

Списак делегата

Одржана је и прва конститутивна седница извршног одбора СТСС. Одлуке скупштине и извршног одбора ће бити објављене на сајту СТСС.

Пренос седнице скупштине

У року за доставу кандидатура за председника Стонотениског савеза Србије, више од 10 редовних чланова СТСС, што је утврђено пословником о раду скупштине, за председника је предложило  Илију Лупулескуа. Илија Лупулеску је доставио свој предлог програма рада Стонотениског савеза Србије.

Илија Лупулеску је један он наших најтрофејнијих стонотенисера свих времена. Jедини је мушки освајач олимпијске медаље са простора Србије, а освајач је укупно 15 медаља са олимпијских игара, светских и европских првенстава. Више од 20 година је живео и радио у Сједињеним америчким државама где се упознао са тамошњим системом организације спорта и пословних активности. Био је једно време и тренер репрезентације. Његово знање, стручно и професионално га квалификује за обављање функције председника Стонотениског савеза Србије.

Предлог програма рада, Илија Лупулеску

предлози чланова СТСС за кандидата

Позив за седницу са дневним редом

Одлука о делегатима скупштине

записник са претходне седнице

образац овлашћења

Кандидати за члана извршног одбора СТСС, које је подржало 10 или више чланова скуштине СТСС су:

1. Предраг Ничић

Дипломирани правник; помоћник начелника у Градској управи за опште послове Града Новог Сада; резервни старешина (члан извршног одбора резервних војних старешина Града Новог Сада); поседује сертификат за израду ИПА пројекaта; сертификат ФУК (финансијско управљање и контрола); председник Скупштине СТК Нови Сад, председник Градског стонотениског савеза Града Новог Сада; реализатор пројекта ,,Пинг понг у мом крају“, као израз промоције спорта кроз доделу стонотениских столова у 47 месних заједница на територији Града Новог Сада; члан скупштине Атлетског клуба ,,Војводина“ у периоду од 8 година; учесник и организатор већег броја конференција, семинара, културних и спортских догађаја.

2. Предраг Матковић

Редовни професор Универзитета у Новом Саду, запослен на Екононском факултету у Суботици, руководилац катедре за Пословну информатику; аутор је више уџбеника, као и више стотина радова из пословне информатике; учествовао и руководио на више од 30 националних и међународних пројеката из области економије и пословне информатике; руководилац је тренутно активног ЕРАСМУС+ пројекта у области спорта TT4INCLUSION, који реализују СТК Спартак Инспира, Стонотениски савез Војводине, СТК Водовод из Осијека, Kiskunfélegyháza Table Tennis Club и Загребачки параспортски савез; – дугогодишњи спортски радник и члан извршног одбора СТК Спартак Инспира.

3. Ђорђе Пејак

Дипломирани економиста на МБ универзитету пословни и правни факултет Београд; члан Градског већа града Чачка задужен за спорт, омладину и туризам; активан стонотенисер 42 сезоне, шампион државе са СТК “Црвена Звезда “, два пута вицешампион са СТК” Борац”, бронзана медаља за СФРЈ на екипном кадетском првенству Европе 1990 год., најбољи играч супер лиге 2002.; председник СТК “Борац” 7 год., спортски директор, био запослен у Комерцијалној банци АД, Пореској управи и Градској управи око 25 година; спортиста града Чачка у свим конкуренцијама (кадетској, јуниорској и спортиста града 2002. год).

4. Драган Ђорђевић

Цео живот активан у спорту, као спортиста тренер и спортски радник. По струци је машински инжењер. Последњих 10 година активан је у српском стоном тенису. У два наврата је обављао функцију председника Регионалног стонотениског савеза Ниш (РСТСН), аб ио је и члан ИО СТСС. Менаџерски води СТК “Железничар” из Ниша који је последњих година један од најуспешнијих клубова у Србији. приватни је предузетник и власник више предузећа.

Кандидати за члана надзорног одбора СТСС су:

1. Олга Павловић

Дипломирани економиста на Економском факултету и Мастер Инжењер менаџмента на Машинском факултету, оба на Универзитету у Нишу; запослена на Универзитету Метрополитан као администратор међународних пројеката (Ерасмус+, ЕИТ), члан организационог одбора међународних конференција; активна стонотенисерка у СТК Јосип Колумбо; вишегодишњи шампион региона (РСТСН, РСТСЦС).

2. Синиша Стојшин

Дипломирани економиста, Економски факултет, Суботица, смер: Пословно Правни, Нови Сад; 1983-1990. С.З.Р. “Младост”, директор; 1991-1995. агент Бенетона за источну Африку; 1996 1996- East-West, д.о.о. Нови Сад, директор, од 2010-2012. председник Стонотениског клуба “Војводина” Нови Сад; од 2011.-2016. председник надзорног одбора СТСС; од 2020., члан извршног одбора Атлетског клуба “Војводина” Нови Сад ; 2023. саветник Градоначелника Града Новог Сада за област сарадње са Народном Републиком Кином.

3. Душан Цвејић

Дипломирао је на Факултету за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу, и стекао звање Професор физичког васпитања; до 2020. год. био је запослен као наставник у основној школи у Грачаници, а од 2021.године обавља функцију директора општинске управе за омладину и спорт у Општини Грачаница; организатор многобројних турнира и спортских дешавања на КиМ, у време када је спорт за српски народ забрањен у нашој јужној покрајини, као и иницијатор бројних хуманитарних активности спортско-културног карактера.

Кандидат за дисциплинског судију СТСС је:

1. Горан Чимбуровић

Дипломирао на Правном факултету у Приштини; радио као судија у Прекршајном суду, затим и у Општинском суду у Приштини; сада ради као судија у Општинском суду у Бечеју; активно играо стони тенис за СТК Приштина; био јуниорски и сениорски првак Косова и Метохије; као савезни судија судио у у Фудбалском савезу СР Југославије.

___________________________________________________________________

Кандидата за члана надзорног одбора Марка Лучића је подржало 9 клубова, што је мање од потребног броја утврђеног пословником о раду скупштине.

Ванредна изборна седница скупштине Стонотениског савеза Србије!

Предлози кандидата за председника се достaвљају најкасније до 23.2.2024. Предлози кандидатa за друге функције у СТСС се достaвљају најкасније до 2.3.2024.

У случају да заступник, или делегат члана скупштине, није у могућности да присуствује седници, овлашћење за другог делегата се доставља на адресу office@stss.rs најкасније до среде, 6.3.2024. Коначна листа делегата се објављује 7.3.2024.

Именованим делегатима и законским заступницима чланова скупштине СТСС овлашћење за заступање није потребно на седници. Један делегат може да заступа само једног члана скупштине СТСС. У случају да овлашћење није достављено, делегат је законски заступник члана СТСС.

Илија Лупулеску
законски заступник СТСС