Стипендије за спортисте 2023!

Министарство спорта Републике Србије доделило стипендије спортистима за 2023!

Бити реалан у својим очекивањима и предузети кораке за побољшање својих шанси на светској спортској мапи шампиона, пут је ка успеху и остварењу циљева. Један од таквих корака је стипендија коју Министарство спорта Републике Србије сваке године додељује младим, талентованим, али и потврђеним српским спортским асовима, којим пружа подршку и препознаје врхунске младе и перспективне спортисте и у великој мери олакшава њихов пут ка спортским планетарним висинама.

Свечано потписивање уговора између Министарства спорта и спортиста одржано је у “Палати Србија” чији је домаћин био министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић. Поред више од 400 спортиста овом чину присуствовали су министарка Дарија Кисић и министар Новица Тончев, председници и представници спортских савеза наше земље, високи званичници спорта у Србији, као и прослављени спортисти, тренери, селектори репрезентација.

Уговоре о стипендирању су потписали Сабина Шурјан, Изабела Лупулеску, Тијана Јокић, Драгана Вигњевић, Река Безег, Димитрије Левајац, Алекса Гацев, Немања Ђилас, Никола Маринковић и Урош Нинковић.

Министар Гајић је нагласио да “ова инвестиција показује  посвећеност да помогнемо нашим спортистима да испуне свој потенцијал. Година 2023. је изузетно изазовна, за многе квалификациона за Олимпијске игре у Паризу 2024. тако да знам колико ће помоћи ове стипендије. Уверен сам да ће примаоци деловати као најбољи амбасадори Србије и да ћемо видети да се застава наше земље вијори на будућим догађајима широм света. Желимо да видимо и предано радимо на томе да српски спортисти имају изврсну будућност и саморазвој који могу користити у спорту или својим животима кроз овај програм”.

Након говора министра Гајића стипендистима и свим присутним обратио се и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, освајач златне медаље у Риу 2016. који је и сам био део овог програма стипендирања. У име стипендиста скупу се обратио прослављени српски одбојкашки репрезентативац Александар Атанасијевић.