Регистрација спортиста!

Регистрација спортиста стонотениском савезу Србије се врши до 9. августа 2024.

Стонотениски савез Србије је израдио збирну листу свих спортиста у клубовима

Збирна листа спортиста, по пријавама клубова

спискови клубова

Примедбе и приговори на податке o регистрацији спортиста се достављају на емаил адресу takmicenja@stss.rs у року од 3 дана од дана објаве података на сајту СТСС.

Потребно је да клубови још једном провере податке својих чланова. Казнена такса за нетачан податак у пријави за регистрацију, који накнадно буде утврђен, плаћа се у износу од 100% од утврђене накнаде.

На листи су наведена сва имена спортиста, датум рођења, статус у клубу (прелазак, страни држављанин) и подаци о износу чланарине и накнаде за прелазак из клуба у клуб, у складу са правилом о чланаринама и накнадама Стонотениског савеза Србије.

Чланом 3.3 правила о чланаринама и накнадама у СТСС, утврђено је да чланарину у СТСС плаћају спортисти (односно родитељи за малолетне спортисте), преносом са свог текућег рачуна на рачун Стонотениског савеза Србије или другим безготовинским начином плаћања, најкасније до 9.8.2024. године. Број рачуна СТСС је 325-9500600017928-04. Као сврха се наводи „регистрација, име и презиме спортисте“.

Плаћање чланарине је услов за учешће на такмичењима у систему такмичења СТСС. Клубови за такмичења у систему СТСС могу да пријављују само спортисте за које је чланарина и накнада за регистрацију преласка плаћена. Сваки члан савеза који плати чланарину има право учешћа на такмичењима на основу пријаве коју врши клуб, уз такмичарску легитимацију који израђује Стонотениски савез Србије.

Накнаду за преласке из клуба у клуб плаћа клуб или спортиста, на исти текући рачун. Као сврха се наводи „регистрација преласка име и презиме спортисте“.

Казнена такса за уплату након утврђеног рока, по сваком основу се плаћа у износу од 50% од утврђене накнаде.

Клубови су дужни да у својој архиви чувају приступнице, фотографије, уговоре са играчима и уговоре са тренерима и да их доставе СТСС на захтев. Документи се не достављају без захтева СТСС.

Правило о чланаринама и накнадама СТСС

Део, у износу од 30% чланарине за спортисте, припада надлежном територијалном савезу, на чијој територији је седиште клуба за који се спортиста региструје.
Део чланарине за спортисте ветеране, који у текућој години пуне 40 година живота, у износу од 30%,  припада удружењу Стонотениских ветерана Србије.

Такса за  регистрацију преласка из клуба у клуб припада СТСС и  матичном клубу –  клубу у ком је спортиста први пут био регистрован, и то сваком по 50% износа.  Овај износ се плаћа на искључиво на захтев матичног клуба који садржи податке о првој регистрацији – име и презиме играча и годину прве регистрације.

Чланарину могу да плате и љубитељи стоног тениса, рекреативци и спортски функционери и тиме постану почасни чланови СТСС. Комплетан износ чланарина за почасне чланове иде у фонд за припреме младих категорија. Чланарина за почасне чланове износи 2.000,00 динара и плаћа се на исти текући рачун

Чланарина за спортисте се може платити и после редовног и додатног рока за плаћање. У том случају чланарина се увећава за 100%, а играч стиче право учешћа само на појединачним такмичењима и екипним такмичењима за млађе категорије.

Спортисти, чланови СТСС могу да наступају за страни клуб, уз сагласност СТСС. Сагласност се издаје на захтев спортисте. Захтев садржи податке о спортисти – име и презиме, клуб за који је регистрован у Србији и годину рођења, као и назив страног клуба и државе.

Сагласност се односи на право регистрације за један страни клуб.

Накнада за сагласност за регистрацију за следећи клуб у иностранству се умањује за 50%

Уколико спортиста игра у иностранству без сагласности СТСС, губи статус члана Стонотениског савеза Србије и сва права која из тог статуса произилазе.

Износ од 50% таксе за сагласност за играње у иностранству припада матичном клубу –  клубу у ком је спортиста први пут био регистрован, уколико је клуб и даље регистрован у СТСС. Овај износ се плаћа на захтев матичног клуба који садржи податке о првој регистрацији – име и презиме играча и годину прве регистрације.