Одлука о укидању ванредног стања

Народна скупштина Pепублике Србије је 6. маја 2020. донела одлуку о укидању ванредног стања.

Одлука

Иако је ванредно стање укинуто, на снази и даље остају поједине мере, које су уведене како би се смањила могућност ширења вируса корона, укључујући и оне које се тичу спорта.

Сви национални спортски савези информације о наставку спортских активности добијају од Министарства омладине и спорта. Као што смо већ обавестили чланове, до сада су у СТСС стигла два документа: инструкције за рад теретана и инструкције за тренинге на отвореном. Без обзира не честа питања о логичности или нелогичности рада теретана и слично, и недоумице клубова – за сва питања о почетку спортских активности је надлежан Кризни штаб за сузбијање заразне болести и Влада Републике Србије.

Инструкције за тренинге у затвореном простору и спортове са лоптом још нису достављене гранским савезима, па ни СТСС. Чим такве инструкције стигну, СТСС ће донети одлуку о такмичењима и тренинзима и израдити календар о наставку такмичења у текућој сезони, уколико то буде могуће, у складу са примљеним инструкцијама.

Канцеларија СТСС се враћа на редовно радно време и активности, почев од 11. маја, али уз обавезно поштовање мера заштите. Молимо вас да сваку посету претходно најавите телефонoм, или e-mailom.