Saopštenje o informacijama na sajtu stonitenis.org

Tokom vanrednog stanja Stonoteniski savez Srbije je objavljivao sva obaveštenja, odluke i instrukcije primljene od nadležnog Ministarstva omladine i sporta.

Od Ministarstva omladine i sporta su do dana ovog saopštenja pristigla 3 e-maila sa bitnim informacijama:  instrukcije za rad teretana, instrukcije za treninge na otvorenom i obaveštenje od 26.4.2020. u kojem je  1. jun naveden kao mogući datum početka sportskih aktivnosti. Pod sportskim aktivnostima se podrazumevaju treninzi, pripreme i takmičenja. Ove informacije su objavljene na internet sajtu STSS.

STSS je 29.4.2020. obavestio članstvo da će, čim dobije odobrenje za početak treninga, o tome obavestiti klubove i pripremiti odgovarajuće odluke i kalendar za nastavak takmičenja. Od momenta dozvole za treninge, do početka takmičenja, biće ostavljen dovoljan period za treninge i pripreme.

Nakon toga na sajtu stonitenis.org je u dva navrata objavljeno da “će stonoteniska takmičenja, shodno aktuelnoj odluci Ministarstva omladine i sporta, početi 1. juna” i da  “nastavak takmičenja u Super ligi Srbije očekuje se do 1. juna“.  Ova informacija, o početku takmičenja 1. juna ili do 1. juna nije tačna, ali za to urednik sajta stonitenis.org verovatno ima svoje izvore i razloge za objavljivanje. Sajt je privatno vlasništvo, pa je za sve informacije na njemu odgovoran urednik. Te informacije nemaju nikakve veze za STSS i ne predstavljaju stav nijednog organa STSS.

Sve zvanične informacije STSS objavljuje se na sajtu www.stss.rs. Instrukcije o treninzima u zatvorenom prostoru još nismo dobili, stoga još nema odobrenja za stonoteniske treninge i takmičenja, do daljnjeg. Tek nakon dobijanja odluka i instrukcija MOS, znaćemo da li, kada, na koji način i u kom formatu ćemo moći da nastavimo sa takmičenjima.  Za sada, nijedan od sportova koji se igraju u zatvorenom prostoru i sa loptom takve informacije nema. Nadamo se da će MOS instrukcije dostaviti uskoro.

 

Aleksandar Karakašević, predsednik STSS

Smiljka Radivojčević, generalni sekretar STSS