2. međunarodni memorijalni turnir “Zoran M. Vučević”

STK Novi Sad u utorak 5. decembra organizuje drugi medjunarodni stonoteniski memorijalni turnir  “Z. M. Vučević” u čast jednog od osnivača tog kluba.

Osim domaćina, učestvovaće i hrvatski Star kao i rumunska Dumbrovica. Sve utakmice igraju se u stonoteniskoj sali novosadskog SPENS-a.

Na ovom turniru će se prvi put u Srbiji igrati po UTT sistemu takmičenja (Ultimate Table Tennis) koji podrazumeva mešovite ekipe gde jedan tim čine po dva muška i po dva ženska igrača. Za STK Novi Sad nastupaće muški igrači iz redova šampiona Srbije, beočinskog Radničkog.

U jednom meču igra se ukupno pet partija, a poslednja je mešoviti dubl. U svakoj partiji igraju se 3 seta gde je 11. poen poslednji, takozvani zlatni poen. Ukupno se u jednom meču igra 15 setova, a pobednik je tim koji osvoji 8 ili više setova.


Inače, memorijalu će, dan ranije 4. decembra, prethoditi odlučujući meč stonoteniserki Novog Sada u Ligi šampiona, kada će takodje u stonoteniskoj sali SPENS-a, srpske šampionke dočekati francuski Žue le Tur u borbi za plasman u četvrtfinale tog elitnog takmičenja.