Informacija!

Članovima STSS

Još jednom obaveštavamo sve članove da će Stonoteniski savez Srbije odmah obavestiti članstvo o odlukama nadležnih organa o nastavku sportskih aktivnosti sportskih klubova, čim dobijemo odluke, uputstva i instrukcije Ministarstva omladine i sporta i drugih nadležnih organa.  Sve informacije, koje su u STSS stigle, objavljene su na sajtu STSS, a poslednje su Instrukcije za rad teretana i fitnes klubova, koje mogu da primene i naši članovi. Upozoravamo članstvo da se ove instrukcije ne odnose na stonoteniske treninge.

Bez obzira na različite i često oprečne informacije u medijima, svi smo dužni da se pridržavamo odluka državnih organa, iako želimo da se vratimo treninzima i takmičenjima što pre. Treba da imamo u vidu specifičnosti našeg sporta, jer se igra u zatvorenom prostoru, a loptica često prelazi iz ruke u ruku, tako da je teško obezbediti fizičku distancu.

Čim STSS dobije odobrenje za početak treninga, o tome će obavestiti članstvo i pripremiti odgovarajuće odluke i kalendar za nastavak takmičenja. Od momenta dozvole za treninge, do početka takmičenja, biće ostavljen dovoljan period za treninge i pripreme. O svemu ćemo redovno obaveštavati članstvo.

STSS će razmotriti sve predloge za način nastavka takmičenja i eventualne izmene, kako bismo se prilagodili novim okolnostima. U zavisnosti od daljeg razvoja situacije sa pandemijom, postoji mogućnost da se neka takmičenja definitivno otkažu, ili igraju u drugom formatu. Između ostalog, postoji predlog da se plejof super liga odigra turnirski, u kom slučaju bi STSS snosio sve troškove i pokušao da obezbedi prenos, ili odloženi snimak na nekoj od nacionalnih TV stanica.