Nadahnuta borba i vrhunski susreti: Pregled drugog turnira Super i Prve lige Srbije

Sjajna atmosfera i izvanredni mečevi obeležili su drugi turnir Super i Prve lige Srbije za stonotenisere i stonoteniserke održan u Dimitrovgradu. Okupivši veliki broj vrhunskih igrača, kao i nekoliko izvrsnih inostranih takmičara, poput poznatog grčkog stonotenisera Panagiotisa Gionisa, turnir je bio pravo sportsko uzbuđenje.

U kategoriji seniora, aktuelni prvak Srbije, Radnički iz Beočina, dominirao je tokom turnira, nastupajući u najjačem mogućem sastavu. Začinivši već visok nivo takmičenja, našu ligu obogatio je i prvi put nastup grčkog stonoteniskog majstora, Panagiotisa Gionisa. Radnički je ostvario maksimalan učinak na turniru, slavivši sa po 4:0 protiv ekipa Banata, Crvene zvezde i Požarevca. Banat je, osim poraza od Radničkog, ostvario sve ostale pobede, demonstrirajući visok nivo igre.

    

Železničar i Partizan su takođe ostvarili izvanredne rezultate, zabeleživši sve pobede tokom turnira. U večitom derbiju, Partizan je nadmašio Crvenu zvezdu rezultatom 4:3, pruživši izuzetno uzbudljiv meč. Crvena zvezda je u Dimitrovgradu doživela dva poraza, što ju je trenutno dovelo u rangiranje pored TSC na tabeli. Mladi tim Vojvodine je zabeležio dve pobede, čime su pokazali odlučnost za opstanak u najvišem rangu takmičenja.

Ada i Temerin Ferocoop dele 10. mesto sa po jednom ostvarenom pobedom, dok je ekipa Stenesa iz Zrenjanina jedina bez pobede nakon odigranih 6 kola u Super ligi.

Kod seniorki, višestruki osvajač Superlige, ekipa Novog Sada, je opravdala svoju ulogu favorita ostvarivši maksimalan učinak na turniru. Novosađanke su dominirale u svojim mečevima, pobedivši ekipe Sente, Vršca i Crvene zvezde. Njihova izvanredna forma i besprekorne igre potvrdile su njihovu vodeću poziciju u takmičenju.

S druge strane, ekipa TSC uspešno prati aktuelne šampionke, takođe završivši turnir u Dimitrovgradu kao neporažen tim. U svoja tri meča, savladali su ekipe Panonije, Čoke i Uniree iz Uzdina.

Na vrhu tabele nalaze se Unirea i Čoka sa skorom 4:2, dok četiri ekipe imaju po 3:3 (Obilić-Aleva, Josip Kolumbo, Panonija i Senta). Ekipa Obilić-Aleva predstavila je novi sastav sa Draganom Vignjević, Ana Žofijom Fenjveši i standardnom igračicom Aleksandrom Savić, dok je Aleksandra Radonjić-Mojsilov ovaj turnir propustila. Tim iz Novog Kneževca je ostvario izuzetne rezultate, pobedivši Josip Kolumbo sa 4:0, zatim takođe maksimalnim rezultatom savladali Unireu, te na kraju bili bolji od Sente sa 4:0.

Ovaj turnir je pokazao visok nivo takmičenja među ekipama, sa izuzetnim partijama i iznenađujućim rezultatima, potvrđujući da će borba za titulu biti veoma uzbudljiva tokom daljeg trajanja sezone.

Što se tiče Prve lige Srbije kod muškaraca, Primar co i Caribrod se nalaze u izuzetnoj trci za lidersku poziciju na tabeli, oba sa jednakim brojem bodova. Beogradski Primar co je započeo svoj put na turniru pobedom nad Mileniumom rezultatom 4:0. Iako se ekipi iz Vršca pridružio igrač iz Bahreina, nisu uspeli pružiti veći otpor mladim reprezentativcima Srbije. U narednim mečevima, ostvarili su pobede nad Bačkom Palankom 4:0 i Taurunumom 4:1.

Caribrod iz Dimitrovgrada je takođe vodio pravu borbu, pobedivši Galadsku sa rezultatom 4:3 u prvom meču, a zatim trijumfovao protiv Radničkog MMXVII i Čelareva. Bačka Palanka, Rudar i Akademija 2018 dele treće, četvrto i peto mesto na tabeli sa skorom 4:2. Iza njih se nalaze Medijana i Detelinara 2015 MG sa skorom 3:3.

Velika borba se vodi i u donjem delu tabele, gde četiri ekipe imaju isti broj bodova i skor 2:4, dok je samo Radnički MMXVII još uvek bez pobede nakon odigrana dva turnira.

U ženskoj Prvoj ligi takođe vlada izuzetno uzbudljiva borba. Na prvom mestu trenutno se nalazi ekipa Tikvare, koja je ostvarila maksimalan učinak, pobedivši sva tri meča. Ostvarili su pobede protiv Flipa sa rezultatom 4:1, koji se nalazi na drugom mestu. Tikvara je takođe trijumfovala nad Slavijom 96 rezultatom 4:2, te u poslednjem meču bila bolja od ekipe Hajduk Veljka sa 4:1.
Ekipa iz Beograda, Spark, pretrpela je prvi poraz na ovom turniru u meču sa Lužnicom rezultatom 4:1, međutim, Spark je nastupao bez iskusne igračice Anđelije Ratić, stoga se očekuje da će njihov nastup na sledećem turniru u Beočinu biti drugačiji.

Na šestom mestu nalazi se ekipa Pančeva sa skorom 3:3, odmah iza njih su Zmajevo i Tornado. Borba za opstanak će biti neizvesna, a timovi Ugrinovci, Stoni i Hajduk Veljko se nalaze u tom snažnom rivalstvu. Ugrinovci za sada imaju samo jednu pobedu, dok su Stoni i Hajduk Veljko pretrpeli sve poraze.

Rezultati:

Superliga – muškarci

Superliga – žene

Prva liga – muškarci

Prva liga – žene