Propozicije super i prvih liga, predlozi.

U prilogu su predložene izmene propozicija super i prvih liga. Predlozi su sačinjeni na osnovu ideja i predloga različitih članova STSS. Izmene nisu usvojene, već mogu eventualno biti usvojene pre početka lige, na sednici IO STSS.

STSS je klubovima e-mailom dostavio predloge izmena, na raspravu i izjašnjenje. Izjasnili su se klubovi, čiji stavovi su u prilogu.

1-propozicije liga-izmene
1-propozicije liga-izmene, Pancevo
1-propozicije liga-izmene, Luznica
1-propozicije liga-izmene, Galadska
1-propozicije liga-izmene, Novi Sad
1-propozicije liga-izmene, Zmajevo
1-propozicije liga-izmene, Banat
1-propozicije liga-izmene, Spark
1-propozicije liga-izmene, Coka
1-propozicije liga-izmene, JK
1-propozicije liga-izmene, Taurunum
1-propozicije liga-izmene, Spartak
1-propozicije liga-izmene, Zeleznicar
predlog Kulišić-takmičenja

 

Pojašnjenja radi, Pravilom o registraciji sportista je uveden još jedan registracioni period od 15. decembra do 15 januara, kako bi sportisti i klubovi imali mogućnost za promenu. Istim pravilom je utvrđeno da “Za seniorska ligaška takmičenja, pravo nastupa se detaljno reguliše propozicijama ligaških takmičenja.” Dakle, Propozicijama lige, kao specijalnim opštim aktom, pravo nastupa u ligi se može ograničiti, ili urediti na bilo koji način. treba imati u vidu da ukoliko igrač i klub zaključe  ugovor o bavljenju sportom ili ugovor o stipendiranju maloletnog sportiste na period od godinu dana, to onemogućava prelazak sportiste u zimskom prelaznom roku – znači ovo zavisi samo od ugovora!