Radnički Beočin osvojio 7. mesto u Atini!

Srpski šampion je učestvovao na završnom Top 8 turniru “Evropa Trofej Kupa” u Atini gde je osvojio sedmo mesto pobedom sa 3:2 nad hrvatskom ekipom Libertas iz Dubrovnika. Prethodno je naš tim u grupi izgubio sa po 3:0 od austrijskog Stockeraua, belgijskog Auderghema i portugalskog tima Ponta de Pargo.

Kapiten Beočinaca Bojan Crepulja kaže da rezultat predstavlja veliki uspeh jer je ovo za “Radnički” debitantska sezona u Evropi. “Bili smo među najmlađima u Atini na završnom turniru. Mogli smo i bolje odigrati grupnu fazu jer smo neke partije tesno izgubili, a da smo ih dobili, možda bi bilo znatno neizvesnije. Ovako borili smo se za sedmu poziciju i drago mi je da smo pobedom nad ekipom iz Dubrovnika okončali evropski nastup. Videćemo za sledeću sezonu ako budemo dobro radili i trenirali da nastavimo sa dobrim igrama” – rekao je kapiten Beočinaca Bojan Crepulja.

_______________________________________________________

Srpski šampion STK Radnički iz Beočina nastupaće od 17.-19. marta u Atini na završnom Top 8 grand finalu Trofej Evropa kupa. Radnički je do tog plasmana stigao zahvaljujući osvajanju drugog mesta u konkurenciji 10 ekipa na turniru regiona C održanog prošle godine u Beočinu. Za Radnički će u Atini nastupati trener – igrač Bojan Crepulja, Marko Petkov i Jovan Jockov.

Tituli brani domaćin, grčki Olimpijakos.

Lista učesnika:
Logis Auderghem TT (BEL)
D.T. Hostert/Folschette (LUX)
KS Global Pharma Orlicz 1924 Suchedniow (POL)
ADC Ponta Do Pargo – Calheta (POR)
Olympiacos S.F.P. (GRE)
STK Radnički Beočin (SRB)
STK “Libertas Marinkolor” (CRO)
Panaceo Stockerau (AUT)Tradnički