Novosađanke protiv Etivala u 1/4 finalu Lige šampiona

Stonoteniserke Novog Sada u sredu, 31. januara, u stonotenisakoj sali SPENS-a sa početkom u 18 časova i 30 minuta, sastaju se sa viceprvakom Francuske, ekipom Etival, u prvom meču 1/4 finala Lige šampiona. Srpski šampion je tako drugu godinu zaredom dospeo među osam najboljih u Evropi, a prethodno je osvojio drugo mesto u A grupi Top 12 faze.
Za francuski tim nastupa portugalska reprezentativka kineskog porekla Šao-Dženi, uz Čehinju Matelovu, 50. na svetu, Rumunku Jakob i Francuskinju Migot. Boje srpskog prvaka brani kapitenka Tijana Jokić, Aneta Maksuti, Reka Bezeg i Sara Radak, dok će za ovaj dvomeč STK Novi Sad biti lišen pomoći Ji Lok Lam, reprezentativke Hong Konga.
– Ponovili smo istorijski uspeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona i ja volim da kažem, ovo su za nas najlakše utakmice. Ponovo ćemo biti jedini tim u Evropi koji će nastupiti samo sa domaćim igračicama, a to govori i o našoj viziji da unapređujemo razvoj srpskog stonog tenisa. Kineskinja Lam nema dozvolu nacionalnog tima Hong Konga jer se sprema za Svetsko prvenstvo i za kvalifikacije za Olimpijske igre. To nam još više govori da treba da ulažemo u našu bazu, u naše igračice, a svakako da dobro kao nadogradnja dođu i kvalitetne inostrane igračice – kaže trener Slobodan Stojanov
I ovaj meč Novog Sada u Ligi šampiona imaće humanitarni karakter. Prihod od prodatih ulaznica koja košta 400 dinara biće namenjen za Nemanju Majkića, kvadriplegičara iz STK OSI Neos i njegov nastup na međunarodnom takmičenju.
Karte se mogu kupiti svakog radnog dana u stonoteniskoj sali SPENS-a ili na dan utakmice, dva sata pred meč. Moguća je i kupovina karata online uplatom na žiro račun kluba:
205-506600-84, STK Novi Sad.