Pismo klubovima i ljubititeljima stonog tenisa

Pismo Aleksandra Karakaševića dostavljamo vam u celosti:

Poštovani stonoteniseri, stonoteniski radnici i svi vi kojima je stoni tenis u srcuu poslednje vreme su neosnovani i kontradiktorni napadi na STSS dosegli neslućene razmere te sam u obavezi da odgovorim na iste.

Kao prvo, rukovodstvu STSS-a se zamera što su najbolji STONOTENISERI proteklih dekada na čelnim mestima istog. Nadam se da možemo da se složimo da stonoteniskim pitanjima i treba da se bave najbolji stonoteniseri a ne biciklisti, karatisti, rukometaši, kvazi-novinari i ostali stručnjaci” koji se kriju iza potpisnika tekstova i guraju svoje lične interese, a sve u ime boljitka stonog tenisa”. Zar i sam Ilija Lupulesku, za kojeg se navodi da je pisao pismo sa napadima na STSS, nije bio član izvršnog odbora, a posle sportski direktor reprezentacije? On takođe tvrdi da nije primio nikakve pare od Saveza (što nije istina, primio je kao strani stručnjak 18 000 dolara, pri tom ne odradivši ni jedan trening, a sad tvrdi da će to isto da radi pro bono), a posle se žali što je platio veliki porez na platu. Ostaje pitanje da li je ili nije primio gore navedena sredstva pošto se žali na kontradiktorne stvari. Mislim da je uvredljivo ljudima koji toliko godina predstavljaju našu zemlju i donose madalje sa najvećih takmičenja zamerati lažni patriotizam tako da se time ne bih bavio.

  Takođe, zamera se što reprezentacija Srbije ide na Svetsko prvenstvo i što će tamo da proba da napravi iznenađenje i opet se kvalifikuje na OI kao pre 4 godine u Tokio. Zar ne želite da našim najboljim stonoteniserkama i stonoteniserima omogućimo igranje na najvećim svetskim pozornicama? Ne tako davno, pre samo par dana zameralo se što ne idemo na dovoljno turniraDakle, da li je problem što idemo na turnire ili je problem što ne idemo na turnire? Da li je to konstruktivna kritika ili je kritika kritike radi, zaključite sami.

Isto tako vidim da zamerka za nefinansiranje klubova dolazi od strane predstavnika klubova koji su dogovoreni iznos, koji je bio namenjen drugim klubovima, zadržali za sebe (Temerin, Uzdin,Novi Sad…).

Ovako bih mogao do sutra, ali sve kritike koje su upućene, kao što vidite već same sebe demantuju i kao takve govore da nemaju veze sa konstruktivnom kritikom, već predstavljaju borbu za lične interese kvazi stručnjaka koji se kriju iz potpisnika pisma sa napadima.

Ja ću i dalje da nastavim da radim na poboljšanju uslova za stonitenis u Srbiji kao i popravljanju imidža našeg saveza u svetu koji je bio ozbiljno narušen. To smo i počeli sa 50000 evra u opremi koje smo podelili klubovima i igrači(ca)ma, (preko 80 stolova preko 400 guma), organizovanjem priprema koje su učestalije nego ikada, organizacijom medjunarodnih turnira, ali to je samo početak. Ono najbolje, poput EP za veterane 2025, koje smo dobili zahvaljujući najbolje organizovanom EP za mlade u istoriji takmičenja otvaraju neke nove mogućnosti koje ćemosiguran sam, na najbolji mogući način iskoristiti u vremenu koje dolazi.

Da li je situacija u stonom tenisu savršenanije. Neke stvari smo popravili, a na nekim tek treba da poradimo. Ali nikad neću kritikovati nekog ko iskreno pokušava da unapredi situaciju u sportu, za takve ljude vrata saveza će uvek biti otvorena. A za osobe koje su spremne na sve zarad svojih ličnih interesa biću najveća moguća prepreka na svakom koraku i protiv takvih ću se boriti onim žarom kako sam se borio u reprezentativnom dresu poslednjih 30 godina.


Vaš Sale Karakašević