Obaveštenje članovima STSS

ČLANOVIMA STSS

Poštovani  članovi,

Saopštavamo vam da je 13.11.2023. godine u Stonoteniski savez Srbije stiglo obaveštenje od strane klubova STK Novi Sad, Banat, Unirea, NS 2011 i Stenes da je sazvana nelegitimna Skupština stonoteniskog saveza Srbije za 22.11.2023 godine u Novom Sadu.

Shodno članu 34. i 37. Statuta STSS, predviđeno je da se sednica Skupštine obavezno saziva ukoliko to zahteva jedna trećina članova skupštine, što je za takmičarsku sezonu 2023/2024, 59 klubova – redovnih članova, i to najkasnije 15 dana, pre dana određenog za održavanje sednice.

Kako je dana 23.10.2023 godine u STSS stigao zahtev  za sazivanje Vanredne sednice skupštine od strane 67 klubova, utvrdili smo da je jedan od klubova pridruženi člana STSS, koji nema pravo glasa.

Od dana podnošenja zahteva 9 klubova – redovnih članova STSS je pre isteka roka od 15 dana za sazivanje iste,pisanim putem povuklo svoje zahteve. Kako nisu ispunjeni uslovi za sazivanje vanredne skupštine (devet zahteva povučeno), predviđeni članom 34. Statuta STSS jer je preostali broj klubova koji traže sazivanje vanredne skupštine STSS ukupno 57 što je manje od jedne trećine.

Kako smo vas ranije informisali, Ministartsvu sporta smo dostavili  obaveštenje i dokumentaciju koja pored ostalog sadrži i potpisane izjave 9 (devet) klubova koji su povukli svoje zahteve za vanrednu skupštinu,  potvrđuje da je skupština zakazana za 22.11.2023 godine u Novom Sadu nelegalna i nelegitimna pa samim tim neće proizvesti bilo kakve pravne posledice.

U pitanju je pokušaj nasilne smene legitimno izabranog rukovodstva STSS što predstavlja krivično delo o čemu će blagovremeno biti upoznati državni organi. Upućujemo apel svim klubovima da se pridržavaju odredbi Statuta STSS i zakonskih odredbi i propisa i ne uzimaju učešće na nelegitimnoj skupštini sazvanoj od ljudi koji se rukovode isključivo ličnim interesima i na ovaj način ruše ugled i nanose štetu STSS.

Ovim putem upozoravamo i organizatore ove nelegitimne skupštine da će protiv istih biti primenjene disciplinske i druge zakonom predviđene mere.

Dostavljamo i overu pisarnice Ministarstva sporta o prijemu današnjeg obaveštenja.

Overa pisarnice Ministarstva sporta

Sportski pozdrav,

Stonoteniski savez Srbije