Saopštenje

Poštovani članovi,

Obaveštavamo vas da su dana 16.11.2023 godine predsednik, STSS Aleksandar Karakašević i generalni sekretar, Marko Jevtović posetili Ministarstvo sporta gde je u razgovoru sa šefom Odseka za inspekcijeske poslove ovog Ministarstva, gospodinom Vladetom Terzićem, potvrđeno da je Skupština Stonoteniskog saveza Srbije sazvana za 22.11.2023 godine u Novom Sadu nelegalna i nelegitimna jer je sazvana suprotno članu 34. i 37. Statuta STSS, kojima je predviđeno da se sednica Skupštine obavezno saziva ukoliko to zahteva jedna trećina članova skupštine.

Takođe, u Ministarstvu sporta nam je potvrđeno da je potpuno legitimno pravo klubova da pre isteka roka za sazivanje vanredne sednice Skupštine od 15 dana povuku svoj zahtev za sazivanje, tako da je obostrano konstatovano da povlačenjem zahteva od strane 9 klubova nisu se stekli uslovi za sazivanje vanredne sednice jer je broj zahteva (57) manji od jedne trećine.

Još jednom pozivamo sve klubove da ne uzimaju učešće na ovoj nelegitimnoj skupštini i da se pridržavaju Statuta STSS da i sami ne bi došli u situaciju da krše pozitivne zakonske propise i norme ili da od strane organizatora budu uvučeni u nezakonite radnje zbog kojih bi mogli i krivično da odgovaraju. U pismu gospodina Ilije Lupuleskua iznete su teške i potpuno neosnovane optužbe na račun rukovodstva STSS i to bez i jednog dokaza što predstavlja krivično delo protiv časti i ugleda rukovodstva STSS.

Ovim putem obaveštavamo sve klubove da je u toku priprema redovne godišnje skupštine koja će vrlo brzo biti sazvana i na kojoj će biti podnet izveštaj o radu saveza i raskrinkane sve bezočne laži iznete na račun rukovodstva STSS od strane ljudi rukovođenih ličnim interesima koji bi da na potpuno nelegitiman način preuzmu savez.

Sportski pozdrav,

Stonoteniski savez Srbije