STSS Pismo : Obraćanje Lupulesku Iliji i klubovima

Nakon iznošenja niza netačnih informacija na račun STSS od strane Ilije Lupuleskua, rukovodstvo saveza kroz pismo gospodinu Iliji želi da pošalje jasnu poruku i klubovima i stonoteniskoj javnosti i dokaže da se radi isključivo o neistinama.

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani Ilija,

Obraćamo se Vama ili bolje reći vašem mentoru koji, kako mnogi kažu, piše pisma umesto Vas. S obzirom da se pozivate na statut STSS, možete li nam objasniti kako je onda moguće da ste vi podneli ostavku na mesto člana izvršnog odbora, a nakon par dana je povukli, iako to nigde ne piše u statutu. Ako je Vaš postupak legalan (iako ne piše u statutu), zašto smatrate da postupak povlačenja potpisa nije po propisima? Ako je tako, onda ste kontradiktorni. Žao nam je što se ne sećate skupštine koja je održana 10.12.2022. godine u Kovilovu, na kojoj ste izabrani za člana izvršnog odbora, a nakon koje ste, u roku od samo par meseci, tražili da postanete sportski direktor STSS, što je i prihvaćeno s velikim zadovoljstvom, a sada želite još jednu funkciju i to funkciju predsednika STSS. Šta je sledeće…?

Stonoteniski savez Srbije je Ministarstvu Sporta poslao svu potrebnu dokumentaciju i u njoj potpise svih klubova koji su povukli zahtev za vanrednu skupštinu, tako da su Vaše tvrdnje o povlačenju potpisa samo jednog kluba neistina. Kako od nas tražite da objavimo imena klubova koji su povukli zahteve, a smatramo da smo mi kao savez tu da zaštitimo klubove i ne iznosimo informacije koje mogu da im nanesu štetu, postavlja se pitanje zašto vi niste objavili imena 67 klubova koji su poslali zahtev za sazivanje vanredne skupštine, jer su mnogi klubovi bili iznenađeni kada su pročitali tekst koji su potpisali. Neistine koje plasirate klubovima govore o tome da ih ipak Vi obmanjujete i širite dezinformacije. Da li Vi g.Lupulesku tvrdite da su svi klubovi tačno informisani o tome šta potpisuju tj. da li su upoznati sa tekstom koji ste naknadno dodali u zahtev za sazivanje vanredne skupštine, a podsećamo vas da je takva zloupotreba krivično delo. S obzirom da svaki mejl STSS ispratite sa velikom pažnjom i imate zamerku na to što mejl nema potpis, zašto Vi šaljete mejl koji nije potpisan i koji automatski stavlja sumnju na to da ste ga Vi pisali.

I na kraju, mislimo da bi cela stonoteniska javnost zaista želela da zna, da li Vi gospodine Lupulesku stojite iza svega što tvrdite i što ste izjavili u svojim obraćanjima?

Stonoteniski savez Srbije

U prilogu dostavljamo i podnesak Ministarstvu Sporta:
Podnesak Ministarstvu Sporta