Srebrna medalja za Levajca i Lupulesku

Naši reprezentativci nastupali su u Italiji na WTT Feeder-u i zabeležili sjajne rezultate.

Levajac Dimitrije i Izabela Lupulesku osvojili su srebrnu medalju u konkurenciji parova. U prvom kolu bili su bolji od najboljeg para Italije Stoyanov/Piccolin sa 3:2. U četvrtfinalu ubedljivi su bili protiv još jednog domaćeg para Oyebode/Monfardini i sa 3:0 se plasirali se u 4 najbolja dubla. U polufinalu naš miks dubl trijumfovao je sa 3:0 protiv dubla iz Indije Gnanasekaran/Batra i plasirao se u finale. U meču za zlatnu medalju izgubili su od Pišteja i Balazove iz Slovačke sa 3:1, po setovima 11:6,6:11,11:9 i 11:7.

 

Dubl Lupulesku/Šurjan plasirao se u polufinale. U prvom kolu bile su bolje od italijanskog dubla Carnovale/Minurri sa 3:0. U meču za plasman u 4 najbolja dubla, pobedile su francuski dubl Loeuillette/Guisnel sa 3:0. Nisu uspele da naprave korak dalje naše seniorke i japanski dubl Sasao/Takeya slavio je sa 3:1 (11:7,6:11,11:3,11:9).

 

 

U pojedinačnoj konkurenciji Levajac je izgubio u prvom kolu od Madrida iz Meksika sa 3:1.

U ženskoj konkurenciji Todorović, Šurjan i Lupulesku plasirale su se u glavni žreb, gde su poražene za ulaz među 16 najboljih.

Bolja od Izabele Lupulesku bila je Barbora Balazova sa 3:2. Andrea Todorović izgubila je od Brit Eerland iz Holandije u četiri seta, a Sabina Šurjan nije mogla ništa više sem časnog poraza u duelu sa Sasao iz Japana.